Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Brazil: Imperial
BGG Rating
7.7
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Card Play Conflict Resolution, Contracts, Grid Movement, Hexagon Grid, Modular Board, Once-Per-Game Abilities, Open Drafting, Solo / Solitaire Game, Tile Placement, Variable Player Powers

Brazil: Imperial

BGG Rating
7.7
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 59,88 Speciale prijs € 49,88
Vandaag Verzonden

In Brazilië: Imperial moet je gebouwen bouwen, grondstoffen beheren, het land verkennen, handel drijven, de steun verwerven van de grootste persoonlijkheden van het land, en een krachtig leger werven om je belangen te beschermen tegen de rivaliserende staten. Als je de juiste keuzes maakt, kun je missies voltooien om verder te gaan naar een geavanceerder tijdperk, waarbij je nieuwe interessante ontwikkelingsmogelijkheden en overwinningspunten krijgt. Uiteindelijk ontvangt de beste vorst de titel van Braziliaanse Keizer en bouwt een nieuw tijdperk van welvaart, vrijheid en vrede!

In meer detail, terwijl je speelt op een modulair kaartbord dat echte regio's nabootst, gebruik je een combinatie van het plaatsen van arbeiders, gebiedsmeerderheid en individuele krachten om een rijk op te bouwen in Brazilië tussen de 16e en 19e eeuw. Je begint met het kiezen van een van de beschikbare vorsten en zijn persoonlijke bord en onderdelen; sommige vorsten zijn sterk in vechten, terwijl anderen prioriteit geven aan wetenschap of verkenning. Je krijgt opdrachten die je naar een nieuw tijdperk brengen als je ze voltooit, waardoor je toegang krijgt tot meer machtsconstructies naarmate je in het tweede en derde tijdperk van het spel komt, waarna je een startpunt kiest op de gedeelde kaart.

Bij elke beurt kun je deelnemen aan een actiefase en een bewegingsfase. Je beheert de acties op je individuele speelbord, en je hebt deze zeven keuzes:

Inzetten: Roep één militaire eenheid op om je gebied te verkennen en te verdedigen.
Inlijsten: Koop kaarten die beroemde historische figuren voorstellen om speciale krachten en overwinningspunten te ontvangen.
Bouwen: Bouw boerderijen, mijnen, steden en andere structuren om grondstoffen te genereren en andere dingen te doen.
Renoveren: Reviseer een oud gebouw om nieuwe grondstoffen te produceren.
Vervaardigen: Produceer basisgrondstoffen - hout, suikerriet, katoen of koffie - om overwinningspunten te ontvangen, je "actiebogen" te verbeteren en grondstoffen te hebben voor waardevollere producten.
Haven: Ga naar de haven om een kleine hoeveelheid basisgrondstoffen te ontvangen.
Handel: Verkoop je basisgrondstoffen om goud en speciale kaarten te ontvangen om je rijk te verbeteren.

Tijdens de bewegingsfase kun je verborgen plaatsen verkennen of andere spelers aanvallen. Voor gevechten controleer je de kracht van de troepen die bij het conflict betrokken zijn om de winnaar te bepalen, waarbij kaarten deze waarden kunnen wijzigen. Zodra een speler zijn doelen in het derde tijdperk heeft bereikt, eindigt het spel en tellen de spelers hun scores.

Brazilië: Imperial werd ontwikkeld met als concept "Euro X", een nieuwe spelstijl die Eurogames (waarin je grondstoffen verzamelt en beheert) en 4x games (waarin je verkent, uitbreidt, uitbuit en uitroeit) combineert. In dit spel werd ook een nieuw concept van kaarten geïntroduceerd. Alle kaarten zijn verschillend en gemaakt met modulaire borden die echte regio's van Brazilië en de wereld nabootsen. Elk spel kun je je richten op grondstoffenbeheer, strijd of een combinatie van beide, afhankelijk van je keuze van monarch en de interactie met andere spelers.

Spelmechanismen
Card Play Conflict Resolution, Contracts, Grid Movement, Hexagon Grid, Modular Board, Once-Per-Game Abilities, Open Drafting, Solo / Solitaire Game, Tile Placement, Variable Player Powers
Designer
Zé Mendes
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!