Eldritch Horror Masks of Nyarlathotep is een uitbreiding voor Eldritch Horror, een coöperatieve bordspel voor een tot acht spelers, waar onverschrokken onderzoekers de wereld moeten doorkruisen in een poging om de cataclysmische opkomst van de Ancient One tegen te gaan. Vreemde sekten verzamelen kracht in afgelegen gebieden en bruisende steden over de hele wereld. Hoewel ze verschillende goden lijken te aanbidden, hebben de onderzoekers een rode draad gevonden die door alle rituelen loopt.

In Masks of Nyarlathotep streeft elk van de sekten tot het ontwaken van een aspect van hetzelfde verschrikkelijke schepsel: Nyarlathotep. Dit wezen staat bekend als de boodschapper van de buitenste goden en hij is de enige Ancient One die nog steeds actief onder de mensheid is. De onderzoekers moeten samenwerken om de opkomende sekten te stoppen anders zal, Nyarlathotep genoeg kracht krijgen om de Ultieme Poort te openen, die een ondenkbaar noodlot inluidt.

Nieuw bij de Eldritch Horror Masks of Nyarlathotep uitbreiding, persoonlijke verhalen op die uniek zijn voor elk karakter en die de gewicht geven aan acties die door elke onderzoeker zijn ondernomen. Een campagnemodus voegt een nieuwe uitdaging toe en verrijkt het verhaal van de strijd van de onderzoekers verder om de vele sekten te stoppen die de veelheid van maskers aanbidden die allemaal toebehoren aan een vreselijke wezen.