0517 852 752 Contact
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
Olympus

Olympus

In voorraad

Adviesprijs: € 58,99

Actieprijs: € 49,99

Dit product is Engelstalig

Ma - Vr voor 19.00 besteld, vandaag verzonden

Aantal in voorraad: 1

Details


Olympus is een strategiespel van de makers van Kingsburg. Welke speler laat in Olympus zijn stadsstaat het machtigst worden van allemaal, gezet in de sfeer van Oud-Griekenland.

Bij de start heeft iedereen 3 priesters ter beschikking (wat kan uitgebreid worden tot 5 als men bepaalde doelen bereikt). Priesters kunnen ingezet worden bij 1 van de 10 verschillende Goden.

De speler die als eerste inzet bij een bepaalde God wordt de opperpriester. Andere spelers moeten dan beslissen of ze ook een priester naar die God zenden of niet, maar zullen het met iets minder moeten doen qua 'beloning'. Achteraf kan wel niet meer de gekozen god bijgeplaatst worden binnen de huidige ronde, men moet dus meteen beslissen of een bepaalde god belangrijk is voor jou of niet.

Via de goden worden verschillende acties geactiveerd. Zo kan men graan, vis of wild verkijgen, gebouwen plaatsen of activeren of punten verdienen. Twee goden kunnen je echter het leven flink zuur maken. Door oorlog te verklaren via de god Ares, mag je - als je succesvol bent - grondstoffen stelen van de verliezende partij. Apollo zendt een plaag uit over alle spelers. Enkel wie een priester bij Apollo heeft staan als de plaag wordt uitgezonden is beschermd. Alle andere spelers verliezen een derde van hun bevolking. Die bevolking is van groot belang bij de onderhoudsfase. Alle markers die dan immers nog verder staan dan jouw populatiemarker, worden daar mee gelijkgezet. Je kan je op verschillende gebieden ontwikkelen.

Elke keer als een speler het einde van een gebied bereikt, dan krijgt hij daar punten voor. Als bij een 4de gebied het einde door een speler wordt bereikt, dan eindigt het spel. Iedere speler evalueert zijn stad en wie daarna het meeste punten heeft, die wint het spel.

Extra informatie

Gtin 8033772890243
Aantal Spelers 3 tot 5 spelers
Aanbevolen leeftijd Vanaf 12+
Speelduur 120 min
Merk Fantasy Flight Games
Taal Engels


Geen video's aanwezig.
  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling spel