Spellenvariant.nl maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om u te voorzien toepasselijke advertenties. Door gebruik te blijven maken van onze website ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Voor meer informatie zie onze privacy verklaring.
A la carte (Nederlandstalig)
- Taal
- Nederlands
- Aantal spelers
- 2 tot 4 spelers
- Speelduur
- 30 tot 45 minuten
- Leeftijd
- 8+
- Moeilijkheidsgraad
- Lichtvoetig
- Spelmechanismen
- Action Points, Dice Rolling, Set Collection
A la carte (Nederlandstalig)
- Taal
- Nederlands
- Aantal spelers
- 2 tot 4 spelers
- Speelduur
- 30 tot 45 minuten
- Leeftijd
- 8+
- Moeilijkheidsgraad
- Lichtvoetig
- BGGID
€ 38,50
Momenteel niet verkrijgbaar
A la carte (Nederlandstalig) is een uniek spel waarin je in de huid kruipt van een enigszins gestoorde kok. Jouw doel is om je kookkunsten te perfectioneren terwijl je tegenstanders hetzelfde proberen te doen. Het spel biedt een authentieke kookervaring - elke speler krijgt een miniatuurpan en kookplaat om hun culinaire meesterwerk te creëren.
Elke beurt brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Je kunt proberen de hitte op te voeren, je gerecht op smaak brengen, of zelfs een recept van een andere kok in de maak proberen te stelen. Het opwarmen van je kookplaat is een willekeurige gebeurtenis met een dobbelsteen, waardoor de hitte op alle kookplaten kan stijgen.
Het kruiden van het gerecht is echter waar het spel echt tot leven komt. Dit gebeurt door kleine flesjes om te keren gevuld met kleurrijke houten pellets. Maar pas op, je mag niet meer dan twee pellets gebruiken, want overkruiden verpest het gerecht en dat moet je dan weggooien!
De 2009-versie van A la carte (Nederlandstalig) brengt enkele veranderde regels, een nieuwe overwinningsvoorwaarde, extra recepten en enkele nieuwe spelmechanismen in vergelijking met de versie uit 1989. Deze nieuwigheden voegen extra lagen van strategie en plezier toe aan het spel, waardoor het een must-have is voor iedere kookliefhebber.
Elke beurt brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Je kunt proberen de hitte op te voeren, je gerecht op smaak brengen, of zelfs een recept van een andere kok in de maak proberen te stelen. Het opwarmen van je kookplaat is een willekeurige gebeurtenis met een dobbelsteen, waardoor de hitte op alle kookplaten kan stijgen.
Het kruiden van het gerecht is echter waar het spel echt tot leven komt. Dit gebeurt door kleine flesjes om te keren gevuld met kleurrijke houten pellets. Maar pas op, je mag niet meer dan twee pellets gebruiken, want overkruiden verpest het gerecht en dat moet je dan weggooien!
De 2009-versie van A la carte (Nederlandstalig) brengt enkele veranderde regels, een nieuwe overwinningsvoorwaarde, extra recepten en enkele nieuwe spelmechanismen in vergelijking met de versie uit 1989. Deze nieuwigheden voegen extra lagen van strategie en plezier toe aan het spel, waardoor het een must-have is voor iedere kookliefhebber.
- Spelmechanismen
- Action Points, Dice Rolling, Set Collection
- Designer
- Karl-Heinz Schmiel