Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Carcassonne: 20th Anniversary Edition
BGG Rating
8.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 5 spelers
Speelduur
30 tot 45 minuten
Leeftijd
7+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Map Addition, Tile Placement

Carcassonne: 20th Anniversary Edition

BGG Rating
8.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 5 spelers
Speelduur
30 tot 45 minuten
Leeftijd
7+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
BGGID
€ 56,88
Vandaag Verzonden
Carcassonne: 20th Anniversary Edition is een unieke editie van het populaire tegelplaatsingsspel. Dit bordspel, dat een stukje van het zuidelijke Franse landschap tot leven brengt, viert zijn 20-jarig jubileum sinds het de Spiel des Jahres prijs won in 2001.

In Carcassonne: 20th Anniversary Edition, trekken spelers een tegel en plaatsen deze in het speelveld. Deze tegel kan een stad, weg, klooster, grasland of een combinatie ervan bevatten en moet naast al gespeelde tegels geplaatst worden. Alleen dan worden steden met steden en wegen met wegen verbonden. Na het plaatsen van een tegel kan de speler ervoor kiezen om een van hun meeples op een van de gebieden te plaatsen: in de stad als ridder, op de weg als rover, in een klooster als monnik, of op het gras als boer. Zodra dat gebied compleet is, scoort de meeple punten voor zijn eigenaar.

Carcassonne: 20th Anniversary Edition is niet alleen een spel van strategie, maar ook van snelle beslissingen. Elke beurt biedt nieuwe mogelijkheden, maar ook uitdagingen. Moet je je laatste meeple plaatsen? Moet je je stad uitbreiden of je tegel dichter bij je tegenstander plaatsen om het hen moeilijker te maken?

Deze speciale editie van Carcassonne bevat niet alleen de basistegels van het spel, maar ook mini-uitbreidingen zoals "The River", "The Abbot" en een nieuwe 15-tegel "anniversary" mini-uitbreiding. Alle tegels zijn versierd met UV-print en bevatten vele verborgen details in de kunst. Er zijn zelfs kostuumstickers inbegrepen om je meeples aan te kleden!

Carcassonne: 20th Anniversary Edition is compatibel met alle bestaande en toekomstige Carcassonne-uitgaven, waardoor je spelervaring steeds verder kan groeien.
Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Map Addition, Tile Placement
Designer
Klaus-Jürgen Wrede
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!