Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Egizia: Shifting Sands
BGG Rating
7.5
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Bias, Open Drafting, Worker Placement

Egizia: Shifting Sands

BGG Rating
7.5
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 56,50 Speciale prijs € 48,88
Vandaag Verzonden

Egizia: Shifting Sands is een vernieuwde versie van het geliefde strategiespel Egizia. Spelers reizen de Nijl af en plaatsen onderweg boten om grondstoffen te verzamelen waarmee ze de beroemdste monumenten van Egypte kunnen bouwen. Met nieuwe monumenten om te bouwen, nieuwe kaarten om te verzamelen en een voortdurend veranderende rivier is Egizia: Shifting Sands Edition een gestroomlijnde, moderne update die zowel oude fans als nieuwe spelers gemakkelijk kunnen oppakken en genieten.

In Egizia moeten de spelers hun pionnen plaatsen volgens de loop van de Nijl, in noordelijke richting. Op deze manier blokkeert elke plaatsing niet alleen de tegenstanders om hetzelfde veld te kiezen (behalve monumenten, waar meerdere spelers altijd zijn toegestaan), maar dwingt de speler ook om zijn resterende pionnen alleen te plaatsen op de velden onder het veld dat hij zojuist heeft bezet.

Als de plaatsingsfase voorbij is, moeten de arbeiders van de spelers (die los staan van de pionnen) gevoed worden met het graan dat op de velden geproduceerd wordt. De productie van elk veld is gebaseerd op de overstromingen van de Nijl, dus sommige velden geven niet elke beurt graan. Als een speler niet genoeg graan heeft voor al zijn arbeiders, moet hij het kopen met overwinningspunten. Daarna worden stenen ontvangen uit de eigen steengroeven en gebruikt om de monumenten te bouwen (als het recht daartoe eerder was gereserveerd) samen met de arbeiders.

In deze nieuwe editie krijgen de spelers elk een kans om over de Colonnade te bouwen, een nieuw monument. Hoe meer zuilen je bouwt, hoe betere krachten je vrijspeelt om je te helpen op de rivier. Misschien kun je eens per beurt boten plaatsen op bezette riviervelden of stroomopwaarts, of een extra punt krijgen telkens als je stenen in monumenten plaatst. Met willekeurige beloningen van spel tot spel is de Colonnade een dynamisch nieuw monument om de traditionele gameplay op te schudden.

Onder de Colonnade, waar ooit de graven stonden, liggen de mysterieuze standbeelden - een nieuw monument zoals niets anders in Egizia. Deze kleine bouwplaatsen zijn goedkoper dan alle andere monumenten, maar ze bieden een grote beloning als je aan de eisen voldoet. Spelers moeten vroeg plannen, want ze kunnen slechts één steen per ronde in een standbeeld plaatsen, en elk niveau dat ze bouwen heeft zwaardere eisen voor eindspelbonussen.

Egizia: Shifting Sands behoudt alle pijnlijke risico-beloning beslissingen van het originele Egizia en voegt nieuwe diepten van strategie, balans en gameplay toe voor een frisse draai aan een tijdloze klassieker.

Spelmechanismen
Bias, Open Drafting, Worker Placement
Designer
Acchittocca
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!