Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

EKO
BGG Rating
6.8
Taal
Nederlands
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Grid Movement, Modular Board

EKO

BGG Rating
6.8
Taal
Nederlands
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 44,50 Speciale prijs € 29,50
Vandaag Verzonden
Dompel jezelf onder in de wereld van EKO, een bordspel waar tactiek, strategie en inzicht samenkomen. Wie het eerst een paleis bouwt en 12 overwinningspunten (VP) verzamelt door gebouwen te bouwen en Keizers gevangen te nemen, wint het spel.

In EKO begint het spel met een bord vol willekeurig geplaatste pionnen. Elke speler kan voor het spel begint zijn Keizer-pion omwisselen met een andere pion op het bord. In jouw beurt voer je eerst de actiefase uit, gevolgd door de versterkingsfase.

In de actiefase kies je voor één enkele actie: verplaatsen, bouwen of aanvallen. Aanvallen kan alleen wanneer jouw stapel strikt meer stukken bevat dan de vijandelijke stapel - tenzij een stapel van één stuk een stapel van vier stukken aanvalt en vernietigt.

Bouwen is een essentieel onderdeel van EKO. Elk terreintype biedt specifieke bouwmogelijkheden. Om een gebouw te bouwen op een lege ruimte of op een ruimte waar al een van jouw gebouwen staat, moet je stukken opofferen van een aangrenzende stapel.

Tijdens de versterkingsfase moet je minimaal één stuk terug in het spel brengen als je stukken in je reserve hebt. Je mag maximaal drie stukken op een stapel van jouw kleur op het bord plaatsen, mits deze stapel niet grenst aan een gebouw van een andere speler.

Het spel eindigt direct wanneer een speler 12 VP heeft verzameld door de waarden van zijn gebouwen op het bord en eventuele gevangen Keizers op te tellen - elk dorp is 1VP waard, elke toren 2VP en elk kasteel en gevangen Keizer 3VP - en ten minste één paleis heeft.
Spelmechanismen
Grid Movement, Modular Board
Designer
Henri Kermarrec
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!