Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Fossilis
BGG Rating
7.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 5 spelers
Speelduur
45 tot 75 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
Spelmechanismen
Action Points, Grid Movement, Set Collection, Tile Placement

Fossilis

BGG Rating
7.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 5 spelers
Speelduur
45 tot 75 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
BGGID
Normale prijs € 52,88 Speciale prijs € 44,50
Vandaag Verzonden

Er is een ongelooflijk nieuw dinosauruskerkhof ontdekt, en als de eerste bevindingen een indicatie zijn, zou het een schat aan fossielen en botten kunnen zijn zoals de wereld nog nooit heeft gezien! In Fossilis worden 2 tot 5 spelers paleontologen die met schoppen, bezems en beitels de opgraafplaats bewerken op zoek naar een vondst die hun carrière kan maken.

Elke ronde krijgen de spelers twee acties om op de vindplaats te graven of een extractie uit te voeren. Als ze de bovenste lagen zand, klei en steen verwijderen, ontdekken ze sporen van fossielen, die kunnen worden ingewisseld voor gereedschap, het gips dat nodig is om botten te winnen, en ontdekkingspunten. Als ze dieper graven, komen kostbare botten bloot te liggen. Als ze de juiste hoeveelheid gips hebben, kunnen ze de botten voorzichtig uitgraven, maar soms is het verplaatsen van de aarde om een vondst te bedekken en de concurrentie te vertragen de juiste zet. Botten op zich kunnen waardevol zijn, maar musea zijn echt geïnteresseerd in meer complete exemplaren. Sets botten kunnen worden ingeruild voor museumkaarten die veel punten waard zijn!

Fossilis heeft een uniek 3D-opgravingsbord, met verzonken vakjes gevuld met dinosaurusbotten, en dikke, lompe terreintegels die de opgravingsplek bedekken. Spelers moeten strategie, timing en een beetje geluk gebruiken om de beste ontdekkingen te doen, hun naam in alle paleontologische tijdschriften te krijgen en natuurlijk het spel te winnen.

Spelmechanismen
Action Points, Grid Movement, Set Collection, Tile Placement
Designer
David Alberto Diaz
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!