Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Tinners' Trail
BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 5 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Action Points, Auction/Bidding, Dice Rolling, Turn Order: Time Track

Tinners' Trail

BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 5 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 56,50 Speciale prijs € 46,88
Vandaag Verzonden

In Tinners' Trail, dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Cornwall, vertegenwoordigt u een mijnbouwconglomeraat op het hoogtepunt van de tin- en kopermijnindustrie. Je moet percelen grond in heel Cornwall kopen op veilingen en ze onderzoeken op tin en koper, waarbij je altijd je "werkpunten" en geld effectief moet beheren.

Als je eenmaal een mijn hebt, is het tijd om het erts te winnen en (idealiter) winst te maken, maar hoe dieper je mijn gaat, hoe duurder het proces wordt. Om de kosten van mijnbouw te verlagen, kun je ontwikkelingen plaatsen, zoals havens, treinstations en adits (drainagetunnels), maar er zijn maar zo veel verbeteringen om te omzeilen. Als je eenmaal je geld hebt verdiend - in een poging de markt te timen om te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn - kun je het investeren in industrieën buiten Cornwall, wat je overwinningspunten oplevert. Hoe eerder u investeert, hoe beter het rendement. Kun jij de concurrentie te slim af zijn en het meeste geld verdienen, of blijf je achter zonder twee shilling om tegen elkaar te wrijven?

Deze editie van Tinners' Trail verschilt op een aantal punten van de originele 2008-versie. Het aantal spelers is nu bijvoorbeeld 1-5 in plaats van 3-4, en de middelen op het bord worden nu ingesteld via tegels in plaats van dobbelstenen om de variabiliteit te behouden en tegelijkertijd de willekeur te verminderen. Kaarten voor tweeërlei gebruik zijn nu een belangrijk onderdeel van het spel en geven je informatie voor een veiling of een extra boost na een veiling.

Spelmechanismen
Action Points, Auction/Bidding, Dice Rolling, Turn Order: Time Track
Designer
Martin Wallace
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!