Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Carson City: Big Box
BGG Rating
8.0
Taal
Nederlands / Engels
Aantal spelers
2 tot 6 spelers
Speelduur
90 tot 180 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Dice Rolling, Tile Placement, Variable Player Powers, Worker Placement

Carson City: Big Box

BGG Rating
8.0
Taal
Nederlands / Engels
Aantal spelers
2 tot 6 spelers
Speelduur
90 tot 180 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
€ 97,50
We hebben hem besteld, updates ontvangen? Schrijf u in voor de Alert

Stap in de schoenen van een dappere cowboy in het jaar 1858 met Carson City: Big Box, een bordspel dat de ruige sfeer van Nevada's nieuwe stad perfect weet te vangen. Jouw doel is om de beste stukken grond te kopen en deze uit te bouwen met de meest welvarende ranches, mijnen, saloons en meer.

Carson City: Big Box is een uitgebreide versie van het basisspel Carson City, en bevat de uitbreidingen Gold & Guns en de nieuwste toevoeging, Horses & Heroes. De spelbord is opnieuw ontworpen om een zesde speler en de Horses & Heroes uitbreiding te ondersteunen.

Het spel wordt gespeeld in vier rondes, en in elke ronde kiezen de spelers een karakter dat bepaalde voordelen biedt. Wanneer meerdere spelers dezelfde actie claimen, ontstaat er een duel. De speler met de meeste vuurkracht wint de actie. Aan het einde van het spel wint de meest prominente burger van Carson City, gemeten aan de hand van overwinningspunten die zowel tijdens als na het spel kunnen worden gewonnen.

De eerste uitbreiding, Carson City: Gold & Guns, introduceert bijgewerkte gebouwen en huizen, nieuwe gebouwen, dubbelzijdige karakters, het 'Indian' karakter (eerder een promotieartikel bij Spiel 2010), en een aparte uitbreiding genaamd 'The Outlaws'.

De tweede uitbreiding, Carson City: Horses & Heroes, voegt extra dimensies toe aan het spel. Spelers kunnen nu een rodeo bezoeken om extra overwinningspunten te claimen en paarden gebruiken om speciale acties te ontgrendelen. Ook worden er drie nieuwe karakters toegevoegd aan het spel.

Bij Carson City: Big Box draait het allemaal om strategie, durf en het uitbouwen van je eigen stukje Wilde Westen. Zorg ervoor dat jouw stukje grond het meest welvarend wordt en claim je plaats als de meest prominente burger van Carson City.

Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Dice Rolling, Tile Placement, Variable Player Powers, Worker Placement
Designer
Xavier Georges
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!