GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Golem
BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Action Drafting, Income, Set Collection, Variable Player Powers, Variable Set-up, Worker Placement

Golem

BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
Normale prijs € 55,88 Speciale prijs € 47,88
Vandaag Verzonden
Sleevepakket meebestellen?
Standaard sleeves € 6,98
Non-Glare sleeves € 5,97
Nee, geen sleevepakket
Ga op een fascinerende reis met het spel 'Golem', een creatie van de makers van Grand Austria Hotel en Lorenzo il Magnifico. Dit meeslepende spel neemt je mee naar het 16e-eeuwse Praag, waar je de legende van de machtige Golem opnieuw beleeft.

In Golem nemen spelers de rol aan van rabbijnen, die deze indrukwekkende klei-entiteiten tot leven wekken en besturen. Deze Golems worden door een groep studenten door de wijken van Praag geleid, maar pas op, een te krachtige Golem kan alles op zijn pad vernietigen. Spelers hebben ook de mogelijkheid om hun Golems te 'doden' voor extra bonussen.

Golem is meer dan alleen het creëren en beheersen van deze machtige wezens. Het spel moedigt spelers ook aan om waardevolle artefacten te creëren en kennis te vergaren door oude boeken te verzamelen. Deze elementen dragen bij aan de complexiteit en diepgang van het spel.

Het spelverloop is verdeeld over vier rondes, elk bestaand uit zeven fasen. Deze fasen variëren van het verplaatsen van de Golem tot het beïnvloeden van karakters en het controleren van de Golem. Het is belangrijk voor spelers om hun studenten vooruit te helpen op de sporen om hun Golems onder controle te houden.

Het unieke 3D-synagoge bord verdeelt kleurrijke knikkers in vijf lijnen die overeenkomen met de vijf hoofdacties in het spel. Afhankelijk van de kleur van de gekozen knikker, bewegen de studenten vooruit in de wijken van Praag.

Aan het einde van de vierde ronde worden punten toegekend voor actieve of begraven Golems, artefacten, boeken, en ontwikkelingen op hun persoonlijke bord. Dit alles maakt Golem een strategisch en intrigerend spel dat spelers blijft boeien tot de laatste zet.
Spelmechanismen
Action Drafting, Income, Set Collection, Variable Player Powers, Variable Set-up, Worker Placement
Designer
Flaminia Brasini
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!