Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Greenland (Third Edition)
BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Auction/Bidding, Dice Rolling, Simulation, Worker Placement

Greenland (Third Edition)

BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
€ 45,88
Vandaag Verzonden

Deze nieuwe editie van Groenland bevat het Sea Sami uitbreidingspakket zodat het met maximaal 4 spelers kan worden gespeeld.

De vier spelers in Groenland vertegenwoordigen de Tunit (Speler Groen), Norse (Speler Rood), Sea Sámi (Speler Blauw), en Thule (Speler Geel) stammen die Groenland bewoonden van de 11e tot de 15e eeuw.

Als stam probeer je voedsel, grondstoffen en technologie te bemachtigen om de grootte van je stam te vergroten en kinderen, ouderen en vee te onderhouden, terwijl je ook concurrerende soorten uitroeit of grondstoffen verzamelt om overwinningspunten te verzamelen. Je moet het weer en het uitsterven van natuurlijke hulpbronnen zien te omzeilen en deals sluiten om je vrouwen te beschermen terwijl je een keuze maakt tussen monotheïsme of polytheïsme. In dit tableau-bouwspel stuur je je bevolking erop uit om op inheemse soorten van Groenland te jagen - maar sommige komen misschien niet meer terug. (Historisch gezien werd het klimaat er frigide en stierven allen uit, behalve de Thule (Inuit)).

In het spel wordt in zes fasen gespeeld; alle spelers voltooien elke fase in volgorde van beurt, dan begint de volgende fase. Elke beurt is één generatie. In volgorde:

Los gebeurtenissen op: Voorbeelden zijn sterfgevallen van ouderen, dierlijke migraties, vetes, of wereldwijde afkoeling. Als er een handelsschip aankomt, wordt er een veiling gehouden voor zijn waren.
Jagers toewijzen: Jagers worden toegewezen aan jachtgebieden, het verzamelen van grondstoffen, het koloniseren van de Nieuwe Wereld, het overvallen van andere stammen voor vrouwen of dieren, of promotie tot een stamoudste.
Onderhandelen: Spelers kunnen anderen omkopen om jagers vreedzaam terug te trekken, inclusief hen uithuwelijken aan hun dochters. Spelers met een War Chief Elder kunnen jagers gebruiken om anderen op dezelfde kaart aan te vallen. De Nieuwe Wereld wordt vijandig als er te veel kolonisten zijn.
Handel de jacht af: Rol een dobbelsteen voor elke jager en pas deze aan voor technologieën en huwelijken. Succes kan resulteren in het verkrijgen van nieuwe jagers, grondstoffen, handkaarten, echtgenotes en/of technologieën. Pas op, want sommige dieren kunnen verward raken door de prooi-predator verhouding en je jagers keren misschien niet terug. Sommige successen laten je kaarten uit het centrale speelveld in je hand nemen als je binnen de handlimiet blijft.
Onderhouden van vee: Betaal om de dieren die je al hebt gedomesticeerd te houden.
Neem oudere acties: Voorbeelden zijn uitvinding, domesticatie, bekering en heksenverbranding. Als je geen ouderen hebt, kan je je bekeren tot het monotheïsme.

Afhankelijk van het theïstische wereldbeeld dat elke speler afsluit, heeft hij een variabele waardering gebaseerd op succesvolle jacht (polytheïsme) of het verzamelen van grondstoffen (monotheïsme).

Spelmechanismen
Auction/Bidding, Dice Rolling, Simulation, Worker Placement
Designer
Phil Eklund
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!