GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Origins: First Builders
BGG Rating
7.1
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Open Drafting, Tile Placement, Turn Order: Stat-Based, Variable Set-up, Worker Placement with Dice Workers

Origins: First Builders

BGG Rating
7.1
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 56,88 Speciale prijs € 47,50
Vandaag Verzonden
Sleevepakket meebestellen?
Standaard sleeves € 3,49
Non-Glare sleeves € 3,98
Nee, geen sleevepakket
Stel je voor dat je de kans krijgt om de leiding te nemen over een bloeiende gemeenschap, onder de toeziende ogen van mysterieuze Bouwers van een andere planeet. Dat is precies wat je gaat ervaren als je het boeiende spel Origins: First Builders speelt.

In dit intrigerende spel ben je een Archon, die een groep vrije burgers leidt. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen van gebouwen en monumenten, het beklimmen van de indrukwekkende drie zodiak tempels en het deelnemen aan een wapenwedloop. Alles met één doel: het grootste stempel drukken op de oude geschiedenis van de mensheid.

Het spel begint met een stad die slechts uit twee bouwtegels bestaat: de Agora-tegel en de Paleis-tegel. Naarmate het spel vordert, zal je stad zowel in omvang als in kracht groeien door het toevoegen van nieuwe bouwtegels. Elk van deze tegels heeft een speciale vaardigheid die wordt geactiveerd wanneer deze voor het eerst aan een stad wordt toegevoegd of wanneer een district wordt afgesloten.

Origins: First Builders wordt gespeeld over verschillende rondes, die pas eindigen als elke speler heeft gepast. Als er nog geen einde aan het spel is gekomen, gaat het spel verder met een nieuwe ronde. Je hebt de mogelijkheid om verschillende acties uit te voeren, zoals het bezoeken van ontmoetingsplaatsen met je arbeiders om hulpbronnen te verkrijgen, het bouwen van een torenniveau om je eindscore te verhogen, het laten groeien van je bevolking of het passen.

Het spel eindigt aan het einde van de ronde wanneer één of meer van de volgende voorwaarden zijn vervuld. Dit kan zijn wanneer er maximaal drie kleuren torendisks op voorraad zijn, er geen goud meer boven een districtkaart overblijft, er geen burgerdobbelsteen van de juiste kleur kan worden toegevoegd aan het burgeraanbod of wanneer een speler alle drie hun zodiakschijven naar de bovenste ruimte van elk tempelspoor heeft verplaatst.

Bereid je voor op een unieke en boeiende ervaring met Origins: First Builders. Word de ultieme Archon en leid je stad naar de overwinning!
Spelmechanismen
Open Drafting, Tile Placement, Turn Order: Stat-Based, Variable Set-up, Worker Placement with Dice Workers
Designer
Adam Kwapiński
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!