Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

World's Fair 1893
BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 60 minuten
Leeftijd
10+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Open Drafting, Set Collection

World's Fair 1893

BGG Rating
7.2
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 60 minuten
Leeftijd
10+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
BGGID
€ 44,88
Vandaag Verzonden

De World's Fair van 1893 in Chicago was een spectaculaire internationale tentoonstelling die vele grote prestaties op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur en amusement tentoonstelde. Als organisatoren van de beurs werken de spelers ijverig om hun invloed tijdens de beurs te vergroten en de grote tentoongestelde stukken te bemachtigen. De organisator die aan het begin van de beurs de beste reputatie heeft opgebouwd, komt als winnaar uit de bus.

Bij elke beurt van World's Fair 1893 stuurt de actieve speler een supporter naar een van de vijf gebieden en verzamelt daar alle kaarten. Vervolgens worden nieuwe kaarten toegevoegd aan sommige gebieden, en is de volgende speler aan de beurt.

De vijf gebieden vertegenwoordigen secties van tentoonstellingen, zoals Schone Kunsten en Elektriciteit. Kaarten kunnen staan voor tentoonstellingsvoorstellen in een van die vijf gebieden, invloedrijke personen die zorgen voor bonussupporters, of kaartjes voor attracties en concessies langs de Midway.

Het spel bestaat uit drie scoringsrondes, die elk worden gestart als de spelers gezamenlijk een bepaald aantal Midway-kaartjes verzamelen. Spelers krijgen reputatiepunten voor het leiden van het aantal supporters in een gebied en voor het verzamelen van de meeste kaartjes in elke ronde. De leiders in een gebied krijgen ook goedkeuring voor door hen verzamelde tentoonstellingsvoorstellen die bij het gebied passen. Spelers krijgen aan het eind van het spel reputatiepunten op basis van de breedte en diversiteit van hun goedgekeurde exposities.

Spelmechanismen
Area Majority / Influence, Open Drafting, Set Collection
Designer
J. Alex Kevern
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!