Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Furnace
BGG Rating
7.4
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
Spelmechanismen
Auction Compensation, Auction/Bidding, Auction: Fixed Placement, Auction: Multiple Lot, Constrained Bidding, Open Drafting, Turn Order: Progressive, Variable Player Powers, Variable Set-up

Furnace

BGG Rating
7.4
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
BGGID
€ 43,88
Vandaag Verzonden
Sleevepakket meebestellen?
Standaard sleeves € 4,49
Non-Glare sleeves € 2,49
Nee, geen sleevepakket
Stap in de voetsporen van 19e-eeuwse industriëlen met Furnace, een boeiend Eurogame waarin je je ondernemersvaardigheden kunt testen. Als ambitieuze kapitalist is je doel om de meest succesvolle industriële corporatie op te bouwen. Je begint je reis met een willekeurige startkaart, de middelen die op deze kaart zijn afgebeeld en vier gekleurde schijven met waarden van 1-4.

Furnace wordt gespeeld over vier rondes, bestaande uit twee fasen: Veiling en Productie. Tijdens de veiling worden 6-8 bedrijfskaarten getoond. Spelers nemen beurten om een van hun schijven op een van deze kaarten te plaatsen.

Maar let op: je kunt geen schijf op een kaart plaatsen als er al een schijf van dezelfde waarde of kleur aanwezig is. Uiteindelijk plaats je schijven op vier kaarten.

De kaarten worden vervolgens van links naar rechts opgelost. De speler die de schijf met de hoogste waarde heeft geplaatst, claimt deze kaart. Maar voordat dit gebeurt, krijgt iedereen met een lager gewaardeerde schijf op deze kaart compensatie.

Na de veilingfase komt de productiefase, waarin je je kaarten in een door jou gekozen volgorde kunt gebruiken. Elke bedrijfskaart heeft één actie - productie of verwerking - aan de basiszijde en twee acties aan de geüpgrade kant.

Na vier rondes wint de speler met het meeste geld. Furnace bevat ook kapitalistenkaarten met unieke effecten voor extra uitdaging en variatie.
Spelmechanismen
Auction Compensation, Auction: Fixed Placement, Auction: Multiple Lot, Auction/Bidding, Constrained Bidding, Open Drafting, Turn Order: Progressive, Variable Player Powers, Variable Set-up
Designer
Ivan Lashin
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!