Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Moesteiro
BGG Rating
9.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
10+
Spelmechanismen
Dice Rolling, Variable Player Powers, Worker Placement

Moesteiro

BGG Rating
9.1
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
10+
BGGID
€ 31,88
Pre-order verwachte leverdatum: 15/12/22

Omdat de productie van Mosteiro nog niet klaar was voor Spiel '22 Mosteiro bieden we deze in samenwerking met Pythagoras alsnog aan voor de speciale aanbiedingsprijs. De Pre orders voor deze gereduceerde prijs lopen van 17 oktober en eindigend op 30 november. De geplande levering vindt op 15 december plaats.

Tegen het einde van de XIV eeuw gaf koning D. João I opdracht tot de bouw van een van de elegantste Portugese klooster, het klooster van Santa Maria da Vitória. Tijdens de bouwperiode kwamen talrijke prestigieuze architecten, meester-ambachtslieden en leerlingen uit heel Europa, gemotiveerd door financiële beloningen, prestige en, belangrijk, het nastreven van kennis.

In Moesteiro zijn de spelers architecten die leiding geven aan teams van arbeiders en ambachtslieden en strijden zij om de eer de meest productieve en belangrijke architect van hun tijd te worden.

Het spel wordt gespeeld over vijf ronden. Zodra alle dobbelstenen zijn geplaatst, voeren de spelers acties uit in de volgorde van de actiegebieden, van I tot V. Daarna krijgt elke speler de kans om te helpen bij de bouw van het klooster. Tijdens het spel kunnen overwinningspunten (VP's) worden verdiend met de koningstegels, met het dorp en met het helpen bouwen van het klooster. Aan het eind van het spel worden VP's verdiend voor sets van verschillende ongebruikte stenen en glas-in-lood tegels, en voor hun positie op het werkspoor. De winnaar is de speler met de meeste VP's.

 

Spelmechanismen
Dice Rolling, Variable Player Powers, Worker Placement
Designer
Costa