Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

On Mars
BGG Rating
8.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 150 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Zware kost
Spelmechanismen
Closed Drafting, Contracts, Delayed Purchase, End Game Bonuses, Hand Management, Hexagon Grid, Income, Movement Points, Moving Multiple Units, Set Collection, Solo / Solitaire Game, Tech Trees / Tech Tracks, Tile Placement, Variable Phase Order, Worker Placement

On Mars

BGG Rating
8.2
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 150 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Zware kost
BGGID
€ 126,88
Vandaag Verzonden

Na het succes van de onbemande verkenningsmissies richtten de Verenigde Naties het Department of Operations and Mars Exploration (D.O.M.E.) op. De eerste kolonisten arriveerden op Mars in het jaar 2037 en in de decennia na de oprichting van het basiskamp Mars begonnen particuliere exploratiebedrijven te werken aan de oprichting van een zichzelf in stand houdende kolonie. Als hoofd-astronaut voor een van deze ondernemingen wil je een pionier zijn in de ontwikkeling van de grootste, meest geavanceerde kolonie op Mars door zowel de D.O.M.E. missiedoelen als de privé-agenda van je onderneming te verwezenlijken.

In het begin zul je afhankelijk zijn van voorraden van de aarde en zul je vaak moeten reizen tussen het ruimtestation Mars en het oppervlak van de planeet. Naarmate de kolonie zich uitbreidt, zul je je activiteiten verleggen naar de bouw van mijnen, energiegeneratoren, waterzuiveringsinstallaties, kassen, zuurstoffabrieken en schuilplaatsen. Je doel is om een zelfvoorzienende kolonie te ontwikkelen, onafhankelijk van welke aardse organisatie dan ook. Hiervoor moet je het belang inzien van water, lucht, energie en voedsel - de benodigdheden om te overleven.

Durf jij deel te nemen aan de grootste uitdaging van de mensheid?

On Mars wordt gespeeld over verschillende ronden, elk bestaande uit twee fasen - de Kolonisatie fase en de Shuttle fase.

Tijdens de Kolonisatiefase is elke speler aan de beurt en voert hij acties uit. De beschikbare acties hangen af van de kant van het bord waar ze zich bevinden. Als je in een baan om de aarde bent, kun je blauwdrukken nemen, technologieën kopen en ontwikkelen, en voorraden uit het pakhuis halen. Als je op het oppervlak van de planeet bent, kun je gebouwen bouwen met je bots, deze gebouwen upgraden met blauwdrukken, wetenschappers en nieuwe contracten aannemen, nieuwe schepen verwelkomen, en het oppervlak van de planeet verkennen met je rover. In de Shuttle fase kunnen spelers reizen tussen de kolonie en het ruimtestation in een baan om de aarde.

Alle gebouwen op Mars zijn afhankelijk van elkaar en sommige zijn nodig om de kolonie te laten groeien. Het bouwen van schuilplaatsen voor kolonisten vereist zuurstof; het genereren van zuurstof vereist planten; het kweken van planten vereist water; het winnen van water uit ijs vereist energie; het genereren van energie vereist het delven van mineralen; en het delven van mineralen vereist kolonisten. Het is van vitaal belang dat de kolonie in staat is om in elk van deze grondstoffen te voorzien. Naarmate de kolonie groeit, zijn er meer schuilplaatsen nodig, zodat de kolonisten de onherbergzame omstandigheden op Mars kunnen overleven.

Tijdens het spel proberen de spelers ook missies te voltooien. Als er in totaal drie missies zijn voltooid, eindigt het spel. Om het spel te winnen, moeten de spelers bijdragen aan de ontwikkeling van de eerste kolonie op Mars. Dit gebeurt tijdens het spel door het verdienen van Opportunity Points (OP). De speler die aan het eind van het spel de meeste OP heeft, is de winnaar.

Spelmechanismen
Closed Drafting, Contracts, Delayed Purchase, End Game Bonuses, Hand Management, Hexagon Grid, Income, Movement Points, Moving Multiple Units, Set Collection, Solo / Solitaire Game, Tech Trees / Tech Tracks, Tile Placement, Variable Phase Order, Worker Placement
Designer
Vital Lacerda
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!