Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Brass: Birmingham
BGG Rating
8.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Hand Management, Income, Loans, Market, Network and Route Building, Tags, Tech Trees / Tech Tracks, Turn Order: Stat-Based, Variable Set-up

Brass: Birmingham

BGG Rating
8.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
Normale prijs € 78,50 Speciale prijs € 69,50
Vandaag Verzonden

Brass: Birmingham is een strategisch economisch bordspel en het vervolg op het meesterwerk Brass uit 2007, ontworpen door Martin Wallace. Brass: Birmingham vertelt het verhaal van concurrerende ondernemers in Birmingham tijdens de industriële revolutie, tussen 1770 en 1870.

Net als in het originele spel, is het doel om je industrieën en netwerk te ontwikkelen, bouwen en vestigen om te profiteren van de lage of hoge marktvraag. Elke ronde voeren spelers twee acties uit volgens de beurtvolgorde, zoals:

1 Bouwen - Betaal de benodigde grondstoffen en plaats een industrietegel.
2 Netwerk - Voeg een spoor- of kanaalverbinding toe, waarmee je jouw netwerk uitbreidt.
3 Ontwikkelen - Verhoog de VP-waarde van een industrie.
4 Verkopen - Verkoop je katoen, gefabriceerde goederen en aardewerk.
5 Lening - Neem een lening van £30 en verlaag je inkomen.

Brass: Birmingham introduceert ook een nieuwe zesde actie:

6 Verkennen - Gooi drie kaarten weg en pak een joker locatie- en industriekaart. (Deze actie vervangt Dubbele Actie Bouwen in het originele Brass.)

Het spel bestaat uit twee helften: het kanalentijdperk (1770-1830) en het spoorwegtijdperk (1830-1870). Om te winnen, behaal je de meeste VP's. Deze worden geteld aan het einde van elke helft voor kanalen, spoorwegen en gevestigde (omgedraaide) industrietegels.

Birmingham bevat dynamische scoring voor kanalen/spoorwegen. In plaats van een vaste 1 VP voor alle verbonden kanalen en spoorwegen, geven veel industrieën 0 of zelfs 2 VP's. Dit biedt spelers de kans om in het eerste tijdperk hogere waarde kanalen te scoren en zorgt voor interessante strategieën bij de plaatsing van industrieën.

Ijzer, steenkool en katoen zijn drie industrieën die zowel in het originele Brass als in Brass: Birmingham voorkomen. Het spel introduceert ook een nieuw "Verkoop" systeem en drie nieuwe industrietypes: brouwerij, gefabriceerde goederen en aardewerk.

Brass: Birmingham is een vervolg op Brass en biedt een heel ander verhaal en spelervaring dan zijn voorganger. Verdiep je in de industriële revolutie en streef naar succes met slimme strategie

Spelmechanismen
Hand Management, Income, Loans, Market, Network and Route Building, Tags, Tech Trees / Tech Tracks, Turn Order: Stat-Based, Variable Set-up
Designer
Gavan Brown
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!