Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Tsuro (Nederlandstalig)
BGG Rating
6.7
Taal
Nederlands
Aantal spelers
2 tot 8 spelers
Speelduur
15 tot 30 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
Lichtvoetig
Spelmechanismen
Hand Management, Network and Route Building, Player Elimination, Tile Placement

Tsuro (Nederlandstalig)

BGG Rating
6.7
Taal
Nederlands
Aantal spelers
2 tot 8 spelers
Speelduur
15 tot 30 minuten
Leeftijd
8+
Moeilijkheidsgraad
Lichtvoetig
BGGID
€ 35,50
Vandaag Verzonden

Duik in de Aziatische spirituele wereld met Tsuro (Nederlandstalig), een bordspel van elegante eenvoud waarin strategie en wijsheid hand in hand gaan. Jouw missie is om je eigen pad te creëren en zo lang mogelijk op het bord te blijven, terwijl je zorgvuldig manoeuvreert tussen de tegels van je tegenstanders.

In Tsuro ben jij de architect van je eigen lot, je plaatst een tegel voor je token en volgt het pad dat je zelf hebt gecreëerd. Maar naarmate het spel vordert en het bord voller wordt, wordt de uitdaging groter. Er zijn minder lege ruimtes en de tegels van andere spelers kunnen je pad in een richting sturen die je liever niet opgaat.

Tsuro is een spel met een prachtig Aziatisch spiritueel thema, waarbij de lijnen de "vele wegen naar goddelijke wijsheid" vertegenwoordigen en het spel als geheel staat voor "de klassieke zoektocht naar verlichting". Hoewel dit thema licht aanwezig is, speelt het spel in wezen als een abstract spel, waardoor het gemakkelijk te leren en snel te spelen is, ideaal voor 2 tot 8 spelers en duurt slechts 15 minuten.

Het spel bestaat uit tegels met kronkelende lijnen erop, een 6x6 raster om deze tegels te plaatsen, en een token voor elke speler. Tijdens je beurt doe je twee dingen: je plaatst een tegel uit je hand naast je token op het bord en beweegt je token zo ver mogelijk langs de lijn waar het zich momenteel op bevindt. Je moet tactisch manoeuvreren om te voorkomen dat je token de rand van het bord bereikt of botst met het token van een andere speler, want dan ben je uit het spel. Jouw doel is om als laatste speler met een token op het bord te blijven. Hierbij is de strategie om je tegenstanders in elkaar te laten botsen of van het bord af te rijden, terwijl je je eigen route in richtingen uitbreidt die het voor je tegenstanders moeilijk maken om hetzelfde te doen.

In Tsuro (Nederlandstalig) is elke zet een stap dichter bij verlichting, maar ook een stap dichter bij het einde. Hoe langer je op het bord blijft, hoe dichter je bij de goddelijke wijsheid komt.

Spelmechanismen
Hand Management, Network and Route Building, Player Elimination, Tile Placement
Designer
Tom McMurchie
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!