Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Witchstone
BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
End Game Bonuses, Grid Coverage, Hexagon Grid, Network and Route Building, Open Drafting, Point to Point Movement, Tile Placement

Witchstone

BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 51,88 Speciale prijs € 43,50
Momenteel Uitverkocht

Als gevestigde vertegenwoordigers van je gilde verzamel je rond een oude heilige steen, waarvan de betekenis en magische krachten alleen bekend zijn bij adepten. Elke speler bezet een van de vier torens rond de Witchstone en begint vanaf daar. Creëer je magische spreuken met behulp van je ketel en plaats een netwerk van magische energie rond de steen. Stuur je heksen op pad, schep de magische kristallen uit de ketel, maak gebruik van het pentagram en de toverstaf en houd de profetierollen in de gaten om de overwinning te verzekeren.

Niet alle opties zijn altijd voor u beschikbaar. Alleen als je slim gebruik maakt van je kansen, heb je de kans om de meeste overwinningspunten te verzamelen over de elf ronden en daarmee Witchstone te winnen.

Elke speler in het spel heeft een persoonlijke ketel met zeven kristallen en zes voorbedrukte magische pictogrammen, en ze delen een groter spelbord met een kristallen bol die het hele landschap laat zien. Elke speler heeft een set van vijftien dominostenen, waarbij elke helft van de dominosteen een zeshoek is; elke dominosteen toont twee verschillende magische pictogrammen van de zes die in het spel worden gebruikt.

Tijdens een beurt plaats je een van de vijf openliggende dominostenen in je voorraad op je ketel en voer je de actie uit die hoort bij elk pictogram dat op die dominosteen is afgebeeld; als het pictogram naast andere dominostenen staat met hetzelfde pictogram (of het bijbehorende voorgedrukte pictogram), dan kunt u die actie net zo vaak uitvoeren als het aantal pictogrammen in dat cluster. U moet het eerste type actie volledig voltooien voordat u de tweede actie uitvoert. Met deze acties kunt u:

- Gebruik energie om je starttoren te verbinden met andere locaties op het spelbord, waarbij je 1, 3 of 6 punten scoort, afhankelijk van de lengte van de verbinding.
- Plaats heksen naast je starttoren op het spelbord of verplaats ze over je energienetwerk naar andere locaties. Terwijl je dit doet, krijg je punten en mogelijk extra acties om dezelfde beurt te gebruiken.
- Verplaats je token rond een pentagram om punten te verzamelen en bonus hex tegels te verwerven; je kunt deze tegels direct gebruiken voor acties of ze in je ketel plaatsen om toekomstige tegelplaatsing waardevoller te maken.
- Verplaats de kristallen in je ketel, om ruimte te maken voor toekomstige plaatsing van tegels of om bonusacties te krijgen door het kristal volledig uit te werpen.
- Ga verder met een toverstaf om punten te verdienen en extra acties uit te voeren, waarbij de acties worden verdubbeld als je momenteel de meest geavanceerde speler op de toverstaf bent.
- Claim scroll-kaarten die toekomstige acties stimuleren of je bonuspunten verdienen aan het einde van het spel, afhankelijk van hoe goed je de afgebeelde profetie hebt voltooid.

Nadat elke speler elf beurten heeft voltooid - wat kan neerkomen op 40-60 acties, afhankelijk van hoe goed je je ketel hebt gebruikt - eindigt het spel en tellen spelers hun punten uit profetieën en andere verzamelde scoremarkeringen om te zien wie de hoogste score heeft.

Spelmechanismen
End Game Bonuses, Grid Coverage, Hexagon Grid, Network and Route Building, Open Drafting, Point to Point Movement, Tile Placement
Designer
Martino Chiacchiera
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!