Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

IKI
BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Open Drafting, Ownership, Rondel, Set Collection, Track Movement, Turn Order: Stat-Based

IKI

BGG Rating
7.6
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
60 tot 90 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
€ 53,50
Momenteel Uitverkocht

Duik diep in de fascinerende cultuur van het historische Edo, het huidige Tokyo, met het meeslepende bordspel "IKI: A Game of EDO Artisans". In een tijd waar de grens tussen de stadsbevolking en samurai vervaagt, neemt IKI je mee op een reis door het bruisende hart van de grootste stad van Japan.

Stel je voor dat je door de iconische straat Nihonbashi loopt, een plek waar de handelscultuur floreert en een grote diversiteit aan beroepen elkaar ontmoet. Hier kruisen de paden van handelaars in kimono's, rijstverkopers, en straatverkopers elkaar. In het bordspel IKI krijg je de kans om jezelf te verliezen in deze bruisende marktwereld, een ontmoetingsplek van mensen uit alle lagen van de samenleving.

De ambachtslieden of 'artisans' spelen een centrale rol in het spel, als steunpilaren van de dagelijkse levens van de stadsbewoners met hun unieke vaardigheden en handelservaring. Naast de artisans krijg je ook te maken met straatverkopers en winkeliers, evenals beroepen die uniek zijn voor die tijd en plaats; van poppenmeesters die een voorstelling geven tot oorcleaners waar mensen in rijen voor staan.

De kern van IKI draait om het belichamen van de filosofie die bekend staat als "IKI", een eeuwenoud concept dat wordt gezien als de ideale manier van leven in Edo. Dit vereist inzicht in de subtiliteiten van de menselijke natuur en het nastreven van een verfijnde en aantrekkelijke levenswijze. Een ware meester van IKI weet zich te mengen met de mensen en begrijpt de fijne kneepjes van sociale interacties, handel, en de levendige cultuur van Edo.

Word één met de stadsbevolking, ontmoet professionals die honderden verschillende beroepen uitoefenen, en dompel jezelf onder in de interactieve wereld van kopers en verkopers. Of je nu de prachtige shows van de poppenmeesters bijwoont of de dagelijkse drukte van de grote vismarkt bij de Nihonbashi-brug ervaart, het bordspel IKI biedt een rijke, culturele ervaring waarin je de kunst van het leven in het historische Tokyo kunt verkennen en waarderen.

Spelmechanismen
Open Drafting, Ownership, Rondel, Set Collection, Track Movement, Turn Order: Stat-Based
Designer
Koota Yamada
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!