Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Normandy '44 ‐ 3rd Printing
BGG Rating
7.9
Taal
Nederlands / Engels
Aantal spelers
2 tot 3 spelers
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Dice Rolling, Hexagon Grid, Simulation

Normandy '44 ‐ 3rd Printing

BGG Rating
7.9
Taal
Nederlands / Engels
Aantal spelers
2 tot 3 spelers
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
€ 61,88
Vandaag Verzonden

gebaseerd op de D-Day-landingen op 6 juni en de daaropvolgende gevechten in Normandië gedurende de volgende 21 dagen. In deze cruciale periode hadden de Duitsers hun enige kans om de geallieerde invasie terug te dringen voordat de overmacht van geallieerde manschappen en materieel de uitkomst onvermijdelijk maakte. Gedurende deze periode vocht het Amerikaanse 1e leger zich een weg over het schiereiland Cotentin en veroverde de belangrijke haven van Cherbourg, terwijl de Britse troepen het opnamen tegen de meerderheid van de Duitse pantserdivisies nabij Caen.

Normandy '44 maakt gebruik van een vereenvoudigd Ardennes '44-systeem: Bewegen, Vechten en Reservebeweging. Alle niet-tank bataljoneenheden worden beoordeeld op Troepkwaliteit, terwijl alle pantserunits een Tank Rating hebben. In elk gevecht worden deze beoordelingen gebruikt om verschuivingen te bieden voor zowel de aanvaller als de verdediger. Andere belangrijke verschuivingen worden verzorgd door luchtsteun, maritieme ondersteuning, artillerie en/of Tiger tanks.

Het spel bevat een campagne van 22 beurten, een toernooiscenario van 7 beurten dat zich richt op het verbinden van de stranden door de geallieerden, en een scenario dat de strijd op het schiereiland en de verovering van Cherbourg behandelt. Daarnaast zijn er regels om het spel met 3 of zelfs 4 spelers te spelen.

Stap in de geschiedenis en beleef de intensiteit van D-Day en de Slag om Normandië met Normandy '44. Stel je strategische vaardigheden op de proef en leid je troepen naar de overwinning in dit boeiende bordspel!

Spelmechanismen
Dice Rolling, Hexagon Grid, Simulation
Designer
Mark Simonitch
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!