Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Vietnam: 1965-1975
BGG Rating
8.8
Taal
Engels
Aantal spelers
2 spelers
Speelduur
120 tot 480 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Simulation

Vietnam: 1965-1975

BGG Rating
8.8
Taal
Engels
Aantal spelers
2 spelers
Speelduur
120 tot 480 minuten
Leeftijd
12+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
€ 83,50
Vandaag Verzonden

"Vietnam: 1965-1975" herschept het langste, meest complexe en minst begrepen conflict in de Amerikaanse geschiedenis in al zijn militaire en politieke aspecten. De regels omvatten gedetailleerde behandeling van beweging, terrein, zoek- en vernietigingsoperaties, speciale operaties, vuurkracht, luchtmobiliteit, rivierboten, formaties op brigadeniveau, beperkte inlichtingen, en hulptroepen in elk scenario."
Dat is de blurb op de achterkant van de originele Victory Games editie van het spel.

Er zijn verschillende kleine scenario's en een paar campagnespellen. Elk jaar is verdeeld in vier seizoenen (lente, zomer, herfst en winter), en elk seizoen heeft twee beurten (dus ongeveer 6 weken per beurt). De kaartschaal is ongeveer 6 mijl per hex en de eenheden zijn over het algemeen bataljons of regimenten. Tijdens de operationele fase voeren de spelers om beurten (wie mag opereren wordt bepaald door de NLF-speler) operaties uit met hun eenheden om de vijand te vernietigen, de wegen vrij te maken, steden in te nemen, of gewoon eenheden te herpositioneren. In het Campaign Game beslist elke speler tijdens de Seasonal Interphases of en hoeveel extra eenheden en/of middelen hij in de strijd brengt. Het spel bevat verborgen VC-eenheden, luchtmobiliteit, riverines, nationaal moreel, pacificatie, ARVN effectiviteit, en vele andere nuances die de speler in staat stellen de ervaring van hoe het zou kunnen zijn geweest om de oorlog in Vietnam te voeren, enigszins te begrijpen.

Een bijgewerkte heruitvoering van de klassieker van Victory Games. Deze editie wijzigt enkele regels en verduidelijkt ze. Componenten zijn ook opgewaardeerd ten opzichte van de originele druk.

Spelmechanismen
Simulation
Designer
Nick Karp
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!