Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

The Bloody Inn
BGG Rating
7.0
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
Spelmechanismen
End Game Bonuses, Hand Management, Income, Open Drafting, Ownership, Simulation, Solo / Solitaire Game

The Bloody Inn

BGG Rating
7.0
Taal
Engels
Aantal spelers
1 tot 4 spelers
Speelduur
30 tot 75 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Gangbaar
BGGID
€ 32,50
Vandaag Verzonden

The Bloody Inn is een kaartspel waarin je een lid van een familie van hebzuchtige, moorddadige herbergiers speelt. Aan het begin van elke ronde worden kaarten opengelegd om de herberg met gasten te vullen. Elke kaart heeft een kostprijs die aangeeft hoeveel kaarten een speler van zijn hand moet afleggen om een actie in verband met die kaart uit te voeren. Bepaalde gasten hebben een affiniteit voor bepaalde acties, dus die kaarten komen terug in de hand nadat ze zijn afgelegd. De kaarten laten ook zien hoeveel geld, in franken, elke gast bezit. Een ronde heeft twee fasen waarin de spelers elk één actie uitvoeren, in volgorde van beurt. De spelers kiezen een van de volgende acties:

- een gast omkopen om medeplichtig te worden (een kaart van de herberg op de hand nemen)
- een bijgebouw bouwen (verplaats een kaart van de hand naar het spelersveld; dit stelt nu een bouwwerk voor waaronder een slachtoffer begraven kan worden)
- een gast doden (verplaats een kaart van de herberg naar hun spelersgebied; deze kaart staat nu voor een begrafenis)
- een slachtoffer begraven (leg een onbegraven slachtofferkaart onder een bijgebouwkaart en neem het geld uit de zakken van het slachtoffer)
- geld witwassen (spelers mogen slechts een bepaald bedrag aan contant geld in kas hebben; overtollig geld moet door de plaatselijke notaris worden omgezet in cheques van 10F)

Aan het einde van de ronde, als er in een kamer van de herberg één van de politieagenten aanwezig is, wordt er een onderzoek ingesteld; heeft een speler nog onbegraven slachtoffers, dan moet hij 10F per slachtoffer betalen aan de plaatselijke doodgraver om de lichamen haastig - en stilletjes - te begraven! Als laatste in de ronde moeten alle kaarten (medeplichtigen) in de hand van elke speler elk 1F betaald worden. Nadat de gastenstapel voor de tweede keer is uitgeput, doen de spelers een laatste ronde en tellen dan hun franken. De speler met het meeste geld wint The Bloody Inn!

Spelmechanismen
End Game Bonuses, Hand Management, Income, Open Drafting, Ownership, Simulation, Solo / Solitaire Game
Designer
Nicolas Robert
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!