Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Hegemony: Lead Your Class to Victory
BGG Rating
8.5
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 180 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Action/Event, Hand Management, Simulation, Variable Player Powers, Voting

Hegemony: Lead Your Class to Victory

BGG Rating
8.5
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 180 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
€ 77,88
Vandaag Verzonden
Sleevepakket meebestellen?
Standaard sleeves € 16,96
Non-Glare sleeves € 18,92
Nee, geen sleevepakket

Het land is in chaos en er woedt een oorlog tussen de verschillende sociale klassen. In deze turbulente tijden is het aan jou om de leiding te nemen en jouw klasse naar de overwinning te leiden in het meeslepende bordspel Hegemony: Lead Your Class to Victory.

Hegemony is een asymmetrisch politiek-economisch kaartgestuurd bordspel voor 2-4 spelers, waarin je de rol aanneemt van een van de sociaal-economische groepen in een fictieve staat: de arbeidersklasse, de middenklasse, de kapitalistische klasse en de staat zelf.

De arbeidersklasse vertegenwoordigt de werknemers, de kapitalistische klasse beheert de bedrijven en de middenklasse combineert elementen van zowel de arbeiders- als de kapitalistische klasse. De staat probeert ondertussen iedereen tevreden te houden, door ondersteuning en subsidies te bieden waar nodig, maar ook door belastinginkomsten te genereren om schulden te voorkomen.

Spelers hebben hun eigen afzonderlijke doelen, maar worden beperkt door een reeks beleidsmaatregelen die invloed hebben op de meeste van hun acties, zoals belastingen, arbeidsmarkt en buitenlandse handel. Het stemmen over en beïnvloeden van deze beleidsmaatregelen is cruciaal. Door zorgvuldige planning, strategische acties en politieke manoeuvres zul je je best doen om de macht van jouw klasse te vergroten en je agenda door te voeren. Zul jij degene zijn die jouw klasse naar de overwinning leidt?

Hegemony is gebaseerd op academische principes zoals sociaaldemocratie, neoliberalisme, nationalisme en globalisme en stelt spelers in staat om de real-world toepassingen ervan te ervaren via boeiende gameplay. Er zijn talloze manieren om hegemonie te bereiken - welk pad kies jij?

Spelmechanismen
Action/Event, Hand Management, Simulation, Variable Player Powers, Voting
Designer
Vangelis Bagiartakis
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!