Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Cthulhu Wars
BGG Rating
7.9
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
Spelmechanismen
Action Points, Area Majority / Influence, Area Movement, Dice Rolling, Variable Player Powers

Cthulhu Wars

BGG Rating
7.9
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
90 tot 120 minuten
Leeftijd
14+
Moeilijkheidsgraad
In balans
BGGID
Normale prijs € 215,50 Speciale prijs € 159,88
Vandaag Verzonden
Cthulhu Wars is een strategisch bordspel waarbij de spelers in de huid kruipen van buitenaardse rassen en goden uit de Cthulhu mythe, gecreëerd door H.P. Lovecraft. Het spel is fysiek groot van opzet en bevat zestig-vier miniaturen van cultisten, monsters, buitenaardsen en Grote Ouden, variërend in hoogte van ongeveer 20 mm tot bijna 180 mm.

Het spel speelt zich af op een kaart van de aarde. Elke speler vertegenwoordigt één van de vier facties die in het basisspel zijn opgenomen. Aan het begin van een beurt verzamelen spelers Kracht, die ze vervolgens tijdens Actierondes gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Denk hierbij aan het rekruteren van Cultisten, het verplaatsen van eenheden, deelnemen aan gevechten, monsters oproepen, Poorten bouwen, spreuken uitspreken en hun Grote Oude wekken. Wanneer alle spelers geen Kracht meer hebben, eindigt de Actiefase en begint de volgende beurt. De overwinning wordt bepaald door punten te verzamelen op het Doom-Track. De eerste speler die 30 punten bereikt is de enige winnaar, mits hij alle zes zijn spellenboeken heeft ontgrendeld.

De strategie van het spel wordt gestimuleerd door de wens van een speler om zijn machtsbasis uit te breiden en zijn behoefte om zes taken te voltooien om de spellenboeken van zijn factie te verwerven. Elke factie heeft een unieke set van monsters, spellenboeken en speciale vaardigheden en heeft verschillende vereisten om zijn spellenboeken te verwerven. Alle facties hebben meerdere strategieën tot hun beschikking.

Hoewel het basisspel 2-4 spelers ondersteunt (de kaart ondersteunt 5 spelers), kan het met nieuwe facties en kaarten die als uitbreidingen worden vrijgegeven, tot 8 spelers ondersteunen.
Spelmechanismen
Action Points, Area Majority / Influence, Area Movement, Dice Rolling, Variable Player Powers
Designer
Sandy Petersen
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!